Без конкурс ли се назначи новата шефка на ВиК?

Дни преди изборите, когато бяха сменени сумати шефове на области, си отиде от поста и шефът на ВиК – София област инж. Николай Нитов. Рокадата мина по пантофи заради предизборната еуфория, а и се очаква на подобни длъжности при смяна на управлението да има кадрови промени. Инж. Нитов е освободен със заповед на министъра на Регионалното развитие и благоустройство и на шефа на  „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД. На негово място е назначена 34-годишната Росица Ставрева.

Ставрева встъпила в длъжност и оглавила областното дружество „ВиК” ЕООД  миналата седмица. По неофициална информация договорът, на който е назначена, е безсрочен и официално вписан в търговския регистър. “Какви длъжности е заемала Ставрева не стана ясно“- коментират запознати. “Би било редно да има обявен конкурс за заемане на длъжността, но такъв не е провеждан“ – коментират работещи във сектора.

Досегашният управител Нитов бе на поста в продължение на близо 2 години. По време на управланието му имаше доста напрагнати моменти, един от тях беше безводието на Нова година в Боровец.

Според слухове, още в първия ден при встъпването й в длъжност, Ставрева е влязла с трима одитори във “ВиК“ дружеството и е започнала пълна финансова ревизия.

Какво е заварила новата шефка, Ставрева, ще се увеличава ли цената на водата – тези и други въпроси чакат отговор.