Бездомникът Венци от Самоков с платени от Общината осигуровки

Самоковци и софиянци му предложиха помощ. Венци бе на лечение в самоковската болница, но е изписан 

Бездомникът Венци от Самоков преди Гергьовден беше приет във „Вътрешно отделение“ – МБАЛ-Самоков. След публикации на медии Общината е превела на Венци пари, за да си плати осигуровките и за да бъде приет за лечение в отделение на местната болница. Сумата е 350лв. по решение на Общински съвет. Пари са додали и самоковци, след като са разбрали за горчивата участ на Венцеслав. Пълно съдействие е оказал и шефът на Дирекция „Социално подпомагане“ Иван Карагеоргиев, който се обадил веднага след публикацията ни на Венци и му е помогнал. Платил е сумите, дължими по осигуровки и лихви.

Венци е неузнаваем,след като се е изкъпал в болницата и се е подстригал. Приятели са му дали и дрехи.

„Добре че, ме приеха в болницата, раната беше почнала да се увеличава. Благодаря на лекарите и персонала, на всички в отделението на болницата, които се грижат много за мен. Благодаря на д-р Бодурова, шефка на отделението. Благодаря на медиите за съпричастността към моята болка и трудната съдба, за публикациите, благодарание на които ми обърнаха внимание. Надявам се да се пенсионирам, за да имам някакви минимални доходи“ – сподели пред „Самоков инфо“ Венцеслав.

„Венци не може да работи вече тежка работа. Има много заболя20170505_135954вания, а сега му открих и нови. Раната на крака му е сериозна, травматична е, с гангрена и не може да се затвори, не е лекувана редовно, Венци не е имал възможност и условия да я държи чиста. Венци се е опитвал да се грижи за раната, промивал я е, но това не е достатъчно. Освен раната, има кървяща язва, възпаление на бъбреците и камъни в бъбреците. Приехме го с анемия, дойде с 20 хемоглубин. Ще бъде добре да мине на ТЕЛК. След няколко дни ще го изпишем. Надявам се да помогнем“ – сподели пред „Самоков инфо“ д-р Лили Бодурова-наалник на „Вътрешно отделение“ в МБАЛ – Самоков.

Припомняме, че Венци изкара самоковската зима при минус 21 градуса, живеейки в един гараж, без ток, без вода, с малко храна от негови приятели.

Сега, след като е изписан, отново е на улицата.

Десислава Стоянова