Беглика фест 2018 – Десет стъпки по пътя

МУЗИКАТА НА БЕГЛИКА ОЧАКВА СВОЯТА ПУБЛИКА

 

Десетото юбилейно издание на Беглика фест ще се проведе от 22 до 27 август в района на язовир „Голям Беглик“ в Родопите и ще протече под мотото ДЕСЕТ СТЪПКИ ПО ПЪТЯ.

Тази година фестивалът ще е с един ден по-дълъг от досегашните издания и през шестте дни гостите му ще могат да видят многобройни концерти и представления, както и да се включат в различни програми, работилници и дискусии.

Музикалната програма на Беглика фест 2018 обединява както нови, така и добре познати авторски български проекти в областта на етно, джаз, пок, рок, ембиънт, world music…

КАБА СЦЕНАТА е традиционната беглишка платформа за представяне на живи, експериментални и раздвижващи духа и телата изпълнения. На Каба сцената ще се качат изпълнители като Kottarashky, Белослава, “Мерудия”, Бояна Желязкова, Вяра Иванова, Таралежков, Vataff, джазмените от “Метаформоза”, групите Ambient folklor, Groovin Pipers, Echoo и др. За пръв път на Беглика фест хор от 20 вокалиста ще изпълнява средновековни песнопения. Както вече беше наложено през миналата година, музиката на голямата Каба сцена ще утихва около полунощ. Музикалните емоции ще продължават в по-интимна акустична атмосфера около беглишките огньове.

За втора поредна година на Беглика фест ще има и официална сцена за джемсешън. ИМПРО-ДЖЕМ СЦЕНАТА отваря пространство за артисти от различните изкуства – музика, танц, поезия, фотография… В програмата й се преплитат свободни сутрешни и следобедни джем сесии с музикални уъркшопи с джембета, диджириду, експериментален танц и отделни изпълнения на музиканти и танцьори.

Освен музикалните изпълнения, на Беглика ще бъдат представени и практически лекции свързани с музиката. Темите са за лечебната сила на музиката и за ефикасността на разпространение на звука с хорни – акустична техника, която позволява усилване без “напрягане” на звука.

Другите дейности, които Беглика фест ще предложи тази година, също са в процес на подготовка, като организаторите отново предвиждат пространства за различни изкуства като цирк, театър, кино, читателски клуб. Ще има обособено място за демонстрации на традиционни занаяти, кътове за духовни и езотерични занимания, форум за дискусии по актуални социални и екологични теми, пространства за спортни занимания и развлечения около язовира, детска градина за най-малките и др.

Билетът за шестте дни на феста е на цена от 70.00 лв., а еднодневният билет е 25.00 лв. Предлагат се и групови билети, при които цената е по 60.00 лв. на човек. Децата до 14 години участват безплатно.

Фестивалът на Беглика е най-старият екофест в България, който се провежда от 2008 година до днес. Беглика фест е традиция, която ежегодно събира една общност от съмишленици – свободни хора, ентусиасти и мечтатели, които търсят хармония с природата и среща с близки по дух хора. Музика, изкуства, занимания в работилнички, дискусии в тихи кътове, изградени приятелства, натрупани нови усещания…