Барокамера ще лекува безплатно деца с увреждания от социалните услуги във Враца

1506454-3-surgery
Враца вече разполага с барокамера за прилагане на кислородна терапия на деца и младежи с увреждания от социалните услуги. Дарението е в размер на близо 40 000 лв. от Фондация „Национален фонд „Св. Никола“ за Дневен център „Зорница“.
Кметът Калин Каменов изрази увереност, че с новата апаратура ще бъде предоставена още една възможност за качествена рехабилитация на децата в неравностойно положение от Враца.
Директорът на ДЦДВУ “Зорница“ – Христина Младенова заяви, че с барокамерата ще бъде провеждана иновативна терапия не само на 60-те потребители на социалната услуга, но и на нуждаещите се от другите центрове в града.
Изпълнителният директор на Фондацията – Недка Младенова е категорична за положителното въздействие на хипербарната кислородна терапия върху деца и младежи с аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа и други хронични заболявания. „Мисията на нашата организация е подкрепа за деца, младежи и възрастни в неравностойно положение, както и съдействие за тяхната интеграция в обществото. С Дневен център „Зорница“ работим активно в последните няколко години и именно това е причината да реализираме дарението във Враца“ – допълни още Младенова.
Предвидено е и извършването на сертифициран курс на персонала на социалната услуга, който ще работи с апаратурата.
Пресцентър на Община Враца