Баба Василка от Ярлово живее в мизерия – пишат десетки в социалните мрежи

Тези дни във ФБ десетки се трогват от драмата на жена от село Ярлово и под видеоклип за нея се редят коментари за безхаберието на властите.

„Баба Василка от с. Ярлово-Самоков 2018г. Съдбата на тази баба е оставена изцяло на Господ.
Тя има сестра, която обаче не й помага, защото я е гнус да се грижи за нея. Кмета, и него го няма. Той би трябвало също се грижи за своите съселяни, от които е избран. Няма ток, а никой не може да ти обясни защо.
Няма храна, а никой не може да ти обясни защо. Всъшност тя по документи получава 260лв. всеки месец (малко съмнително). Не успяхме да се сдобием с информация на чие име е къщата, за да търсим морална отговорност от наследниците, защо не са там при нея сега, когато тя има нужда, а ще отидат веднага при нотариуса след смъртта й.
За жалост, ако остане в този дом баба Василка ще се задуши. Няма кой да се грижи за нея. Така че предлагам да търсим дом, където да бъде настанена и където да се грижат за нея. А другите хора да се надяваме, че ще изпитат малко срам в душите си за това, че днес постъпват така с нея.
Веднага след като получихме сигнала, ние реагирахме й занесохме хранителни продукти, но се оказа, че това е нищо на фона на това, от което тя се нуждае“ – споделят във ФБ хора, които искат да се помогне на баба Василка.

„Гледайте клипа до рая и го споделете, за да й намерим дом“ – апелират те.