Артфестивал се провежда в хотел „Самоков“ – Боровец

Стотици таланти на арта  – танца, пеенето и изобразително изкуство се качиха на сцената му

 

Снощи в хотел „Самоков“ – Боровец бе открит фестивалът „Седмица на изкуствата“. Впечетляващо е акадимечното присъствие в журито и публиката, известността на участниците и високото ниво на форума като цяло.

На сцената му първи за откриването се качиха самоковските таланти в областта на хоровото пеене, модерния балет и операта. Сред участниците, събрали много аплодисменти, бяха състави от Читалище – паметник „Отец Паисий“. Хор „Рилска песен“ представи сцена от операта „Веселата вдовица“ от Франц Лехар с корепетитор Борис Георгиев, аплодисменти и поздрави получиха балетният състав Фрапе“, ръководен от Ралица Стоянова, танцовият състав „Кати денс“, с ръководетл Катрин Митева, Аглика Крушовенска участва в хоровите изпълнения и индивдиулано, както и в дует с Емилия Анева.

Много топло и с аплодисменти бе посрещнато изпълнението на Мъжкия хIMG_2209ор от Хаселд – Холандия с диригент Светла Анастасова, както и попджаз формация при Нов български университет с диригент доц. д-р Георги Петков. Невероятна бе хармонията и естетиката на Мажоретния състав от Своге с ръководител Лиляна Шапова. Погледите на всички събраха младите красавици в аIMG_2240трактивно модно ревю от студентки, специалност „Мода“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград.

Финалните акорди и танци постави шеметният състав „Слънце“ към едноименното читалище в град Ихтиман с ръководител Владислав Василев. Хората и ръчениците им накараха и публиката да играе с тях в залата.

Много вълнуващ поздрав имаше от проф. Ростислав Йовчев – който е известен пианист, педагог и професор в Националната музикална академия, ръководител е на катедра „Пиано“.

Сайтът „Самоков инфо“ ще публикува IMG_2228още подробности за фестивала.

Входът е свободен.

Десислава Стоянова