„Английски уикенд“ в Читалището

На 24-ти ноември ловешкият театър ще представи в Читалище-паметник “Отец Паисий” спектакълът “Английски уикенд”. В деня на представлението, което ще започне в 6 часа вечерта, билети може да се купят от касата в Читалището. Предварително може да си вземете билети от Читалнята в Библиотеката.

Автор на “Английски уикенд” е Алън Ейкбърн.

“В пиесата думата “уикенд” може да се приеме като основно съдържателно понятие, нещо като смислов код. Чрез него сравнително лесно ще разберем играта, която ни предлага авторът – игра на иронични антитези. В битиен аспект става дума за умора на сетивата, вместо освежаването им, е налице всеобщо невротизиране и огорчение, вместо зареждане с позитивна енергия – досада и отвръщение от традиционните ритуали, присъщи на уикенда” – представя част от темите режисьорът Красимир Спасов.

Сценографията и костюмите са на Чайка Петрушева. В ролите ще видим артистите: Цвятко Стоилов – Реджи, Златина Никифорова – Сара, Богомила Николова – Рут, Ивайло Спасимиров – Норман, Силвия Чобанова – Ани, Атанас Найденов – Том.