Александър Йорданов: Задкулисието ни подготвя венецуелски сценарий

Александър Йорданов 6-и в листата ГЕРБ-СДС

Тези избори са по сценарий, който обаче трябва да бъде нарушен. Моето завръщане в политиката днес е, за да нарушим сценария, който се подготвя и за тези евроизбори, и за това, което ще дойде след тях. Това заяви в студиото на ФАКТИ бившият председател на НС, посланик на България в редица страни и кандидат за евродепутат от ГЕРБ – СДС  Александър Йорданов.

„Сценарият го пише задкулисие. В момента това задкулисие прави всичко възможно да върне на власт БСП. При това в най-лошата й коалиционна комбинация – с ДПС.

Фактите говорят, че колкото пъти БСП в годините на прехода е идвала на власт, толкова пъти е ставало зле за България. Страната е била довеждана до ръба на катастрофа, а в периода ’95-’97 г. до национална катастрофа, сравнима с това, което се случва днес във Венецуела. На нас ни се подготвя венецуелски сценарий, ако г-жа Нинова и компания спечелят тези избори. Тогава биха поискали предсрочни парламентарни избори и на вълната да се върнат отново на власт.

Трябваше да си задам въпроса коя политическа партия може да спре БСП и да развали този социалистически сценарий и отговорът ми го дадоха до голяма степен и социолозите, които казват, че тази сила е ГЕРБ и СДС. Никоя друга партия, независимо как се определя, не може да свърши тази работа. От 30 г. съм афиширан като противник на БСП и бе логично моето място в листа, която има най-голям шанс да се развали сценария на БСП“, коментира Александър Йорданов.

„Който се е хванал на хората на политиката, критиката му е гайдарят, критиката задава музиката. Няма безгрешни или недосегаеми от критиката политици. Добрите политици са тези, които могат да критикуват и да приемат критика и да се поправят. Моята критика към Борисов е била главно след 2014 г. и особено в последните години, когато аз съм се тревожил за това, че по някои въпроси България започва да прави ненужни от моя гледа точка жестове към руската политика.

2014 г. е преломна и за Европа, годината, в която Руската федерация осъществи военна агресия срещу независима държава и това бе първата такава агресия след края на Втората световна война. Тя окупира част от територията на Украйна, дестабилизира Югоизточна Украйна, района на Донбас и оттогава до днес там са загинали над 10 000 души. Аз съм привърженик на евроатлантизма, на НАТО и ние вземане-даване с Русия, управлявана днес от Владимир Путин, не трябва да имаме, защото това е опасно за самите нас“, коментира Йорданов.