Актуална информация: Ковид 19 и мерките в страната

13 нови случаи на коронавирус са регистрирани през последните 24 часа, в болница са настанени 5

Общо установените заболели са 624 . 

До момента са направени 18 512 проби – заяви днес сутринта председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг.

8 София, по един в Кюстендил, Пазарджик, Велико Търново, в Русе двама.

33 души са заразени в медицинския персонал, те са 5,3 %. 54 са излекувани. 25 мъже и 19 жени, няма починал за деня, средната възраст на починалите е 65 години.

В „Александровска“ се изяснява причината за смъртта на починал след интубация, чака се резултата.

230 са болните в болница, 33 в интензивно отделение, във ВМА има един интубиран, заразен в период на химиотерапия.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Община Момчилград почисти гробищен парк

Работници на Община Момчилград почистиха гробищен парк. Това се прави всяка година преди религиозен празник Лазаровден, на който по традиция християните посещават гробовете на своите близки. Група работници почистиха алеите, окосиха и окастриха храсти и саморасли фиданки. Беше укрепена и оградата около гробищния парк.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ИЗВЪНРЕДНА ПРИЕМНА НА КМЕТА НА ОБЩИНА СВИЩОВ

На 10 април (петък) от 15.00 до 16.00 часа, на телефоните на колцентъра при Община Свищов, гражданите могат да отправят своите въпроси лично към кмета на общината Генчо Генчев.
Поради извънредното положение приемният ден на кмета беше преустановен, затова от тази седмица той въвежда алтернативна форма за връзка с гражданите, като отговаря лично на обажданията им. В последния работен ден – петък, в рамките на един час, гражданите могат да отправят въпросите си към него. Препоръчително е въпросите да бъдат конкретни, с цел да получат бърз отговор и по този начин повече хора да осъществят връзка. Предварително записване не се изисква, но е необходимо да се прояви търпение и изчакване, тъй като е невъзможно да се проведе разговор едновременно с всички желаещи.
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

В Сливен поставят мобилни чешми

По инициатива на Община Сливен от петък, 10 април, започва поставянето на 6 мобилни чешми със сапун за измиване на ръцете пред църквите в града. Съоръженията ще останат там за периода на празниците от 11 до 20 април.
Отделно Общината е създала организация за дезинфекция около храмовете, която ще се извършва вечер. Служителите в храмовете също имат ангажимент за обработване с препарати вътре в помещенията.
Община Сливен продължава да дезинфекцира всеки ден критични точки

около болничните заведения, спирки, пазара, детските площадки и кварталите „Речица“ и „Надежда“. Продължава и дейността на доброволците, които дезинфекцират входните врати и домофоните на жилищните блокове.
Ще има засилено полицейско присъствие и в квартал „Речица“, в района, в който бяха регистрирани 3 случая на заразени с коронавирус. Продължава засиленото полицейско присъствие и в квартал „Надежда“.
Всички тези дейности са само част от мерките, предприети от общинското ръководство, за предпазване от разпространение на заразата в Сливен.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..Мобилни мивки и в Русе

Мобилни мивки с препарати постави Община Русе на възлови места в града, с цел да се ограничи разпространението на COVID-19

Местоположението на 10-те мивки е определено на база на пътникопотока на работещите граждани и е както следва: Кооперативен пазар; пазар „Олимпия“, площадте „Свобода“, „Хан Кубрат“ и др.