Гуцал подготвя референдум. Иска да мине към Долна баня

 

В село Гуцал се състоя събрание. “Мястото на срещата  беше променено, понеже кметът на Гуцал, Иван Борисов, ни забрани да проведем събранието в бившото училище. Кметът Иван Борисов разлепи из селото уведомления „до населението на Гуцал“, от които ни стана ясно, че забранява провеждането на събранието с мотив – „Неясна тема“ – разказаха гуцалци. Сред събралите се бяха Стоян Добрев, Петър Стоянов и много други, среди които представители на администрацията в Долна баня.

“Как може кмет да забрани събрание. Местната власт трябва да се грижи за населените места, тук не се асфалтират улици, не се правят никакви ремонти, водопроводната мрежа е остаряла и ежедневно стават аварии, не се привличат инвеститори, а точно обратното – цели се хората, които имат интерес към Гуцал, да бъдат пропъждани. Селото обезлюдява все повече. Искаме да минем към Долна баня, защото всичко ни е там – и джипитата, и транспорта, в Община Самоков само плащаме данъците. Защо да оставаме към Самоков, искаме нормално администриране и грижи за селото” – сподели гуцалка. “Скоро ще поканим кмета на Самоков на събрание, за да го запознаем лично с проблемите на селото” – заявиха още в Гуцал.

Представители на Община Долна баня заявиха на събранието, че биха приели Гуцал, след като се проведат съответните процедури и се постигне споразумение с Община Самоков.