88-годишната Евтимка Зарева от Гуцал изгоря в дома си навръх рождения си ден

 Трагично събитие разтърсва вече два дена село Гуцал. В дома си изгоря 88-годишната баба Тина – Евтимка Зарева. По първоначални данни пожарът е възникнал от открито огнище в коридора на къщата. Образувано е досъдебно производство по случая.

Рожденият й ден бил на 24-ти май, а се запалила вероятно на 24-ти срещу 25 –ти май. Пръв на място на трагедията бил кметът на селото Иван Борисов. Както обикновено, хората от селото и за хубаво, и за лошо първо на него звънят, така станало и сега. “Вчера, около шест и половина сутринта, ми се обади магазинерката в селото и ми каза разтревожено, че къщата на баба Тина гори. Веднага отидох там и се обадих на пожарната, на полицията и в Спешна помощ. Изключително професионално беше отношението на всички, но благодаря специално на пожарникарите. В първия ден дойде пожараната от Костенец, днес  дойде пожарната от Самоков. Много професионално се намесиха и се опитват и в момента да угасят пожара, но е много трудно, защото къщата е стара, на 120 години, и не спира да гори вече два дена” – сподели кметът на Гуцал Иван Борисов.

Пожарникарите извадили баба Тина, намерили я умряла и тежко обгоряла. Транспортирана е в болница за аутопсия. Хора от Гуцал споделиха, че Евтима живяла сама. Имала двама сина. Единят починал, другият бил в болница с белодробно заболяване. Всички в селото са потресени от смъртта на жената, която били кротка и добра по характер. Кметът на селото й помагал, пазарувал й, уреждал административни въпроси, помагал при цепенето на дървата.

“Изказвам съболезнования на близките на баба Евтима, селото е опечалено” – каза още кметът Иван Борисов.

Погребението на Зарева ще бъде в събота.

 

 На сн. параклисът в село Гуцал