72-годишният Димитър Моналийски се качи в чужда кола и я подкара

Той бе задържан след светкавична реакция на самоковските криминалисти. Димитър Моналийски преди екшъна се почерпил в заведение в центъра на Самоков

Вчера около 21.20 часа жител на Самоков съобщил в полицията, че ползваният от него лек автомобил е противозаконно отнет от паркинга пред заведение в града, докато е бил с контактния ключ на таблото. Водачът на возилото слязъл от колата да пазарува в центъра на града и оставил двигателят да работи. Докато излезе от магазина, видял през прозореца, че автомобилът му потегля без него по улица „Отец Паисий“. Собственикът тичал след колата си, но видял, че няма да я стигне и се обадил на 112. Полицаите дошли изключително бързо, направили обсада на откраднатата кола и я спрели. За изумление на всички водачът, като му поискали документите, посегнал спокойно към жгабката, за да си ги вземе. Полицаите и без дрегер вече се съмнявали, че водачът е употребил алкохол и под въздействието му се е качил в чуждото возило, за да не се прибира пеша с голямата си чанта. Шофьорът бил проверен, тестван с дрегер, при което дрегерът отчел, че шофира откраднатата кола с 0.95 промила в издишания въздух. 72- годишният криминално проявен мъж Димитър Моналийски е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура в Самоков.

 

Същата нощ около 0.50 часа служители на РУ- Самоков извършили проверка и на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от местния жител И.Г. 18- годишният водач е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, след като при извършения му тест за употреба на наркотични и упойващи вещества, уредът реагирал положително на тетрахидроканабинол. Срещу нарушителя е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.