34- годишен самоковец е обвинен за причинена смърт при ПТП в землището на Горни Окол

 

Припомняме, че през 2016г. месец ноември роми изхвърчаха в дере край с. Горни Окол с кола, пълна с крадени дърва. Тогава доста роми обсадиха полицията в Самоков.

Една от версиите  около катастрофата беше, че мъжът и жената са  крали дърва край самоковското село Горни Окол и  когато горските ги видели са се опитали веднага да ги спрат. Бракониерите обаче тръгнали да бягат с колата. Не успели да вземат един от завоите и така паднали в пропастта. Жената, се е возила на предната седалка до шофьора,  на 29 години и е  загинала, а мъжът й тогава се  размина с охлузвания.

Тогава се носеха слухове, че дървения материал в следствие на удара се е стоварил върху главата на спътничката и е починала на място  Съседите им, обаче, имаха  друга версия . Те твърдяха, че горските са стреляли, уплашили мъжа и жената и така предизвикали катастрофата.

От пресцентъра на МВР-София уточниха:

 „В края на миналата година в ОДМВР- София било образувано досъдебно производство по повод пътен инцидент в землището на с. Горни Окол, при който водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“ е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 30- годишна жена от Самоков. След множество оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия, проведени от криминалисти и разследващи полицаи от областната дирекция е установена самоличността на водача и са събрани достатъчно доказателства за виновността му. 34- годишният Г.Г. от Самоков е привлечен в качеството на обвиняем и с прокурорско постановление му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.