30-годишен кримипроявен се сби с други самоковци

Около 1.30 часа на 4 януари жителка на Самоков подала сигнал в районното управление, че мъжът й е пострадал при скандал между него и група мъже. 36- годишният мъж е транспортиран в болница с фрактури на ръка, нос и с разкъсно- контузни рани на главата, без опасност за живота. При извършения оглед на местопроизшествието е установено, че при скандала, прераснал в сбиване между потърпевшия и трима други самоковци, са счупени и три стъкла на прозорец на едноетажна постройка. За срок до 24 часа е задържан 30- годишен, криминално проявен и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, пълното документиране на което продължава под надзора на районната прокуратура.

Кримихроника

Около 11.30 часа на 5 януари, на ул. „Цариградско шосе“, служители на РУ- Костенец спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от криминално проявен столичанин. 44-годишният водач е задържан за срок до 24 часа, след като се установило, че представеното от него свидетелство за управление на МПС е неистинско. По случая е образувано досъдебно производство.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

В хода на полицейска операция по линия „търговия“, проведена на 3 януари, служители на РУ- Костенец и Българската агенция по безопасност на храните извършили съвместни проверки на седем сергии на общинския пазар в Долна баня. Констатирани са административни нарушения по чл. 12 от Закона за храните, касаещи извършване на търговска дейност с хранителни продукти без надлежна регистрация, както и предлагане на стоки без документ за произход. За установените нередности са съставени констативни протоколи и актове. Унищожени са 39 кг пчелен мед поради липса на документи за законен произход. По случая е регистрирана преписка.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Около 1.13 часа на 4 януари, в курорта Боровец, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Сузуки“. 34- годишният самоковец зад волана бил изпробван с дрегер, който отчел 2.72 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

РУ- Елин Пелин: Около 2.47 часа на 5 януари екип на „Пътна полиция“ при ОДМВР- София посетил сигнал за самокатастрофирал лек автомобил „Рено Меган Сценик“ в района на 15 км на автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив. 30- годишният водач от Панагюрище бил изпробван за употреба на алкохол, при което в издишания от него въздух били отчетени 11.25 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа в РУ- Елин Пелин и срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Около 9.30 часа на 4 януари в РУ- Самоков се получил сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя за курорта Боровец. При огледа на местопроизшествието е установено, че са катастрофирали три леки автомобила „Фолксваген“, „Мазда“ и „Мерцедес“. Пътник от третия е транспортиран до болнично заведение и след оказана медицинска помощ е освободен за домашно лечение. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на първия автомобил, дрегерът отчел 0.57 промила. Резултатите на останалите двама са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.