26 медицински сестри от болницата започват допълнителна работа по проект

В МБАЛ-Самоков стратира проект в партньорство с Общината. По него 26 медицински сестри ще имат възможност да работят допълнително и да получат съответното възнаграждание. Техен ангажимент ще бъде обгрижване на болни и инвалиди.

В началото на идната седмица д-р Класимира Ковачка – управител на МБАЛ-Самоков ще оповести подробности по проекта. Тя покани медиите, за да запознае обществеността с прилагането на новите нормативни документи на здравното ведомство в повереното й лечебно заведение. От ръководството на болницата припомниха, че е една от малкото без задължения и има възможност да увеличи заплатите на медицинските специалисти. „Хората трябва да бъдат мотивирани, за да работят“ – заяви д-р Ковачка. „Има акушерки, които взимат заплата около 2 000лв., което за Самоков е едно прилично възнаграждание“ – споделиха от МБАЛ-Самоков.

„За нас е важно, като и за пациентите, че в болницата работят уважани лекари и медицински сестри. Освен самоковските лекари, както е известно имаме двама анестезеолози от Правителствена болница, както и гастроентеролог от Военна болница, от МВР болница при нас работи кардиолог“ – споделиха от ръководството на МБАЛ – Самоков. Скоро към екипа й ще се присъединят още млади лекари.

сн.арх. „Самоков инфо“