22-годишен самоковец обвинен за опит в убийство

22- годишен самоковец е обвинен за извършен опит за убийство и задържан за срок до 72 часа.
В РУ- Самоков е образувано досъдебно производство срещу 22- годишен местен жител за това, че в края на август м.г., в близост до учебно заведение в града, е нанесъл удар с метална тръба по главата на свой съгражданин, причинявайки му черепно- мозъчна травма, която би могла да причини смъртта на пострадалия. След приключване на процесуално- следствените действия и доклад на събраните доказателства в прокуратурата извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал.1, пр.2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

 

25- годишна е задържана с постоянна мярка за извършен грабеж в Самоков.
Досъдебното производство срещу 25- годишната жителка на Сливен било образувано за това, че около 11 часа на 13 март, насила е отнела златно синджирче от възрастна жителка на Самоков, с намерение противозаконно да го присвои. След приключване на действията по разследването и доклад на събраните доказателства в прокуратурата извършителката е привлечена като обвиняема за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК и й е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Вчера 80- годишен мъж се хвърли от 8 етаж на болницата в Самоков. Пациенти и лекари са в шок от трагедията.  Постъпил с болки в корема в Спешното, от където го прехвърлили в хирургия.
Претърпял е многократни операции на дебелото черво. В хирургията са направени изследвания, за да се установи дали се касае за рецидив на заболяването или става въпрос за преплитане на червата. Диагнозата е била в процес на установяване.
Лекари споделиха, че при визитация човекът бил в добро състояние, но е изразил безпокойство, че отново ще се наложи да се оперира.