22-годишен престъпник с пистолет влетя в заведението на Ани Кокошкова в центъра на Самоков

Разказ за драмата и екшъна от първо лице за сайта „Самоков инфо“

Бабаитът е лежал в затвора. „Ще го пуснат ли още да вилнее?“ – питат самоковци

Преди дни в центъра на Самоков екшън потресе собственичката и клиентите й. Рано сутринта, около седем часа, Ани Кокшкова отворила малкото си кафене, намиращо се в центъра на Самоков. Нямала никакъв оборот, клиенти толкова рано също не е имало. Докато пускала машините, влетял млад мъж и насочил пистолет към нея. Въпреки огромния стрес, жената му казала, че би му дала пари, но в момента няма. Попитала го какво иска. Смело Ани Кокошкова използвала мигновеното му разсейване и това спасило живота й. Тя бързо се мушнала през вратата на барчето, изляза на врата на кафенето и размахала кърпата, с която бършела от прах, в момента, в който била нападната от престъпника.

В седем часа сутринта улицата била пуста, никой не минавал и нападателят й се опитвал да я наблъска отново в кафенето. Тя се отскубнала обаче и спряла автобус, който за нейно щастие минал по това време и шофьорът спрял, след като видял, че се опитва да се спаси от престъпника в заведението. Подала е сигнал в полицията и до обяд престъпникът е бил заловен от полицията.

Оказало се, се казва Димитър Пенев, че е млад на възраст, но е стар познайник на униформените и на прокуратурата. Според непотвърдени данни е лежал в затвора за убийство в Самоков преди години. Младежът е сина на свещеник от Самоков.

„Ани Кокошкова е много свестна жена. Познаваме я отдавна, от над 20 години държи това кафене. Има само редовни клиенти, не е много посещавано заведението й, кротко си работи – и тя, и кафенето й. Досега никога не е имало проблеми“ – споделиха колеги на Ани.

Ани Кокошкова е от един от най-известните родове в Самоков. Всички във фамилията й са уважавани хора. Самоковци са потресени от драмата. „Полицията си е свършила работата, дано прокуратурата и съдът решат случая в полза на Закона и хората“ – коментират в Самоков.

От полицята: 

Криминално проявен мъж бе задържан от самоковските полицаи след опит за грабеж.
Работата по случая започнала след сигнал от управителка на заведение в Самоков за непознат мъж, който е насочил към нея пистолет с настояване да му предаде парите от оборота. Жената успяла да излезе навън в търсене на помощ, а нападателят избягал в неизвестна посока. В резултат на незабавно предприетите оперативно- издирвателни действия криминалистите бързо разкрили и задържали извършителя. 22- годишният криминално проявен и осъждан самоковец направил пълни самопризнания и предал доброволно газов пистолет без боеприпаси. По случая е образувано досъдебно производство, пълното документиране на което продължава.

Десислава Стоянова