20-годишен юбилей на Канал Рила събра приятели на медията

Тази вечер в Сарафската къща 20-годишен юбилей празнува “Канал Рила”. Любопитни кадри на филм с репортерите, журналистите и водещите вдигнаха настроението на гостите, заради комичните моменти, останали зад кулисите. Водещи на празника бяха Стела Йорданова и Васил Даганов от “Самоковче”. Те разказаха за първите стъпки на медията през 1993г., когато се решава за създаването на “Сателитни системи”. Получава се лиценз за излъчване във времето на пиратските системи. Екипът получава разрешение от Общината за ползване на помещение и за монтиране на техника, изгражда се собствено студио и тръгват първите предавания.

Управителят Никола Вецев благодари на уважилите празника. “20 години е един огромен период. В началото много от самоковци приеха скептично идеята, но в един вестник написах, че сме обречени на успех. Успяхме да прокараме кабели, да приобщим зрители, да сътворим една медия, обичана от самоковци, създадохме речник с два основни термина – “кабело” и “канало”. Инвестициите са само една съпътстваща част, основното са хората” – каза Никола Вецев. Той благодари на екипа и на тайните съюзници, които безкористно са помагали на репортерите, благодари на Общината за седйствието и за подкрепата на инициативата “Букет от книги”. Екипът на “Канал Рила” прикани гостите си, вместо букет цветя, да им подарят книга за юбилея. “Вашите подаръци – книги – ще ни помогнат да ви опознаем още по-добре” – казаха от медията.

Кметът Владимир Георгиев, който също днес има рожден ден, връчи на Н. Вецев златен почетен знак и пожела на телевизионерите нови успехи. За него също имаше изненада от рождениците – те също го зарадваха с торта.

За лоялни абонати също имаше подаръци.

Поздравителни адреси получиха от Светлана Атанасова – общински съветник, Силвия Стойчева – председател на Общински съвет, д-р Красимира Ковачка, Албена Ихтиманска и Ирена Коцева.

“Когато хората си повярват, нещата стават” – сподели Ели Спасова, водещ на “Семеен бизнес”. Предаването се излъчва шест години. Поради ангажименти на Ели сега е прекъснато, но тя признава, че работата в телевизията много й липсва и при първа възможност ще се върне към нея.

“Това е голямата ми любов” – добави още тя. Предаването гостуваше на фирмите и на място отразяваше дейността им, проблемите и успехите. Най-запомнящо за Ели Спасова е “Магазин на кьоше”. “Проверихме дали наистина действа клишето, че магазин на кьоше носи късмет. Оказа се истина” – с усмивка сподели чаровната Ели, която е майка на три деца.

“Първото предаване…не ми се гледа отново” – споделя през смях Роза Попова – водещ на “Самоковче”. Първите й водещи са Теодора Спасова, Любомир Атанасов и Александра Перниклиева.

С течение на времето предаването става стабилно заради последователните усилия на Роза Попова и екипа й, прави се голяма предварителна подготовка, за да се получи стиковката, представят се значими събития. Предаването понякога е един път в месеца, често и три пъти, а по Коледа се снима в детските градини.

Екипът на “Канал Рила” обеща да оправдае доверието на своите приятели и зрителската си аудитория.

Десислава Стоянова

 

Поздравителен адрес

 

Уважаеми журналисти от Канал Рила,

За мен е удоволствие да поздравя вас и целия екип на Канал Рила послучай 20-годишния ви юбилей!

Високият рейтинг на вашата медия е доказателство за професионализма на работещите в нея.

Пожелавам ви и за в бъдеще да успявате обективно и безпристрастно да отразявате случващото се в Самоков и общината ни, да информирате коректно и да формирате общественото мнение.

Бъдете все така енергични и изпълнени с желание да изпълнявате работата си с всеотдайност.

Желая ви здраве, успехи и сили, за да отговорите и занапред на очакванията на вашите зрители и да имате увеличаваща се зрителска аудитория!

Гр. Самоков

26.11.2015г.                                           Светлана Атанасова

                            Общински съветник от Реформаторски блок – Самоков