Награди за учители

Днес по случай Международния ден на учителя бяха връчени наградите „Учител на годината“. По традиция наградите се присъждат за постижения през изминалата година в 5 категории и за общ принос в образованието.
 Тази година бяха присъдени 4 награди „Учител на годината“ в отделните категории и 4 награди за общ принос.
Наградените учители получиха грамоти и парични премии. По решение на ОбС – Самоков, тази година грамота за постижения в областта на образованието получават и всички номинирани учители.
Кметът Георгиев поздрави учителите по случай празника и подчерта, че Община Самоков винаги ще се отзовава в подкрепа на учителите за преодоляване на предизвикателствата в сферата на образованието. Той пожела успешна, присъствена и по-спокойна учебна година.
Наградата „Учител на годината“ в степен „Начално образование“ получи Антоанета Механджийска, старши учител начален етап в СУ „Отец Паисий“. „Учител на годината в прогимназиален курс“ получи Силвана Оцетова, учител по философия и информационни технологии в СУ „Никола Велчев“.
Наградата „Учител на годината в гимназиален курс“ получи Мария Андреева – Кроснева – старши учител по информационни технологии в ПГ „Константин Фотинов“.
„Най-успешен млад учител“ получи Антония Соколова –  учител в ДГ „Детелина“.
Награди за цялостен принос в образованието получиха Емилия Трифонова – старши начален учител в ОУ „Христо Максимов“, Димитринка Миленкова – старши учител в ДГ „Звънче“, Николай Ковачев – зам. директор на ПТ по туризъм, старши учител pпо специални предмети „Технология на продуктите за обществено хранене“ и Георги Зафиров – старши ресурсен учител в НУ „Станислав Доспевски“. Грамоти за постижения в областта на образованието получиха Катя Кирова, учител в ОУ „Митр. Авксентий Велешки“, Ирина Копаранова, учител в СУ „Отец Паисий“, Биляна Стамова, учител в ПТГ „Н. Вапцаров“, Дарина Иванова, учител в СУ „Отец Паисий“, Марияна Гаджова, учител в ОбУ „Неофит Рилски“, Маряна Илиева – Русинова, учител в ОУ „Митр. Авксентий Велешки“, Борислава Атанасова, учител в ДГ „Детелина“, Татяна Костова, учител в ОУ „Кирил и Методий“.
Наградите връчиха кметът на общината Владимир Георгиев, зам. -кметовете Люба Кленова и Сия Шехтанова, общинските съветници Михаил Михайлов – председател на ПК „Образование, спорт, култура и младежки дейности, Ели Георгиева и Миролюба Ташова – членове на същата комисия.