Сребро за Вивиан Кръстева

На 25 и 26 юли 2020г. в София на националния стадион “Васил Левски“ се проведе Държавното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20год./ старша възраст/.
Отлично беше представянето на състезателката от СК“Рилски Атлет“ Вивиан Кръстева в дисциплината „Скок дължина“. Още във втория опит скочи 5м.65см. и уверено зае втората позиция, като в последният шести опит стигна до 5м.69см и остана само на един сантиметър от собственият си личен рекорд. С този резултат тя се класира на второ място и завоюва сребърен медал.

Победителка стана безспорно най-добрата в тази дисциплина за тази година състезателката от „Локомотив“-Пловдив Пламена Миткова, която също в последния опит подобри личното си постижение с пет сантиметра за 6м00см.

Вивиан се представи добре и във втората дисциплина – 100м. препятствено бягане, като във финалното бягане се класира на призовото 6-то място с резултат 15.27сек, като това беше дебют за нея в тази дисциплина.
Следващите състезания са на 01.08.2020 г. – Държавно първенство – четирибой за момичета и момчета под 14 год. и Международен турнир „Нови звезди“, които ще се проведат на стадиона на НСА “Васил Левски“- София.

Кодтадин Чифлиджанов
Старши-треньор СК ”Рилски атлет”