Четирима кметове в надпревара за УС на НСОРБ

Кметовете на Самоков, Петрич, Белица и Елин Пелин са номинирани за членове на Управителния съвет на НСОРБ

На 21 и 22 януари в град Правец се проведе регионално делегатско заседание на кметовете и председатели на Общински съвети от Югозападния регион и започна изборната процедура за ръководни органи на НСОРБ през мандат 2019 – 2023 г.
Съгласно разпоредбите на Устава на НСОРБ, Югозападен район за планиране има 4 места в Управителния съвет на НСОРБ от общо 51 в ЮЗР.
За членове на бъдещия УС в НСОРБ има четири кандидатури на кмета Владимир Георгиев, на Ивайло Симеонов – кмет на Елин Пелин, кмета на община Петрич Димитър Бръчков и кмета на Белица Радослав Ревански.

Основна задача на регионалните делегатски заседания, които ще бъдат проведени в следващите седмици в страната, е да бъдат издигнати кандидати за членове на Управителния съвет от съответния район за планиране и номинации за членове на Контролния съвет. Съгласно правилата на Сдружението, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ, предстои да бъдат гласувани от  Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2020 г. в София.