Центърът в Боровец към Европейски алианс ще обучава учители

 

О Б У Ч Е Н И Е на педагогически специалисти в системата на училищното и предучилищно образование, съгласно Наредба 12/01.09.2016 г. на МОН

 

ЦПО към „Европейски алианс по образование“ ООД е лицензиран център за професионално обучение, притежаващ лиценз от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) № 200712466/2007 г.

Със Заповед № РД 09-2777 / 14.07.2017 на Министъра на образованието и науката Центърът е одобрен като доставчик на обучение за провеждане на обучителни курсове, съгласно изискванията на Наредба № 12/01.09.2016 г. на МОН, за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти. Разширявайки своята дейност, Центърът ще провежда обучения по 17 актуални теми с продължителност от 16 академични часа, в рамките на два дни, като всяка една от тях ще носи на обучаемия 1 кредит. Темите са насочени към придобиване на знания и умения по прилагане на арт терапевтични подходи в клас, стратегии за справяне със стреса, управление на времето и стреса, умения за комуникация с родители, методи и средства за справяне с проблемно поведение на ученици, екипна работа между учители, ученици и родители, както и теми с управленска насоченост – планиране, организиране и управление на проекти.

Обучението освен от теоретична част се състои и от практическа, при която ще се използват разннобразни и съвремени методи за усвояване на знанията и уменията по темите – работа в група, практически упражнения, анализ, обсъждане, дискусия и беседи, разиграване на казуси и работа на групи.

За целите на бъдещия си проект, Центърът разполага с висококвалифициран преподавателски състав с дългогодишен стаж и опит, в областта по която ще преподават, а материално техническата база разполага с модерно оборудвани зали, отговарящи на всички изисквания за провеждане на обучения. Внедрена е и система за качеството на образователните услуги, сертифицирана по международен стандарт за качество ISO 9001:2015.

Успешно завършеният курс за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти в системата на училищното и предучилищно образование се удостоверява с документ, съгласно изискванията на Наредба № 12/01.09.2016 г. на МОН.

ТЕМИ:

Eкипната работа между учители, ученици и родители;

Изграждане и управление на екип – лидерство, роли, личностни типажи, взаимоотношения;

Арт-терапевтични техники при работа с деца;

Емоционалната компетентност на работното място;

Методи и средства за справяне с проблемно поведение на ученици в клас;

Психодрама за деца;

Стратегии за справяне със стреса в професионалната среда;

Управление на времето и стреса;

Умения за комуникация с родители;

Организиране на обществени поръчки;

Цели на проекта – обща и специфична. Бенефициенти. Заинтересовани страни;

Проект. Характеристики на проекта. Етапи на проектния цикъл;

Идентифициране на проблеми. Генериране на идеи за проект. Обосновка на проекта;

Определяне и планиране на дейностите. График на дейностите;

Ресурси – материални, човешки, финансови – планиране и управление

Остойностяване на дейностите. Бюджет;

Информираност и публичност по проекти. Устойчивост на проекта.

 

Повече информация за съдържанието на темите може да бъде намерена на официалната електронна страница на Министерство на образованието и науката.
 

Адрес: к.к. Боровец, хотел „Самоков“, ет.1, офис: 108

За контакти: 0889 700 495 – Таня Шолева

e-mail: eualians@abv.bg