Спипаха дрога в кв. „Възаждане“ в Самоков

Двама самоковци са задържани при полицейска операция срещу престъпленията с наркотични вещества

Около 20.50 часа снощи, в хода на полицейска операция, на паркинг в кв. „Възраждане“, служители на РУ- Самоков забелязали двама мъже със съмнително поведение.

При вида на униформените единият побягнал в междублоковото пространство, но бързо бил догонен и задържан от служителите на реда. При последвалата проверка на мястото, където първоначално били забелязани двамата, е открито пликче със суха зелена тревиста маса с тегло около три грама, реагираща на марихуана. 31- годишните мъже са задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на Районнаа прокуратура.

Живеещите в кв. „Възраждане“ в Самоков от години подават сигнали в полицията за струпване на роми в близост до кварталното кафене. Вдигане на шум и през деня, и през нощта тормозеха живеещите наоколо. От РУ на полицията реагираха с изпращане на патрулки, но ситуацията оставаше досега непроменена. Към настоящия момент такова тълпене на роми там не се наблюдава заради въведеното извънредно положение.

сн.архив