Скоро: уникален спектакъл от Ралица Стоянова, Боби Искрев и възпитаниците им

Уникален спектакъл са подготвили танцьорите на Ралица Стоянова и Борислав Искрев. На 3-ти юни в Читалище-паметник „Отец Паисий“ ще бъде представен спектакълът „Орфей и Евридика“.

Премиерното представление ще бъде само с покани, следващите ще бъдат със свободен вход.

„Орфей и Евридика“ е микс от модерни танци и фолклор, какъвто може да сътворят млади, талантливи и амбициозни професионалисти като Ралица и Борислав Искрев, ръководител на танцов фолклорен ансамбъл „Самоков“ .

Това е трети спектакъл на Ралица Стоянова, която в екип с колега представя себе си и талантливите си възпитаници от школата за класически и модерен балет.

През 2008г. тя и балетният педагог Илияна Тасева, поканиха на „Лешникотрошачката“ и след представлението се говореше, че подобно нещо не е виждано в Самоков и скоро няма да се повтори. По спектакъла работиха и други професионалисти от сферата на танцовото и сценично изкуство. Както е известно, Илияна Тасева е хореограф и балетен педагог по характерен танц.

През 2009г. Ралица и Боян Белокапов, който от осем години е в Париж, в „Дисниленд“, където започна работа при конкурсен изпит с над 2 000 кандидати, представиха в Читалището „Изворът на Белоногата“.

Следващите представления на „Орфей и Евридика“ са планирани за 5-ти юни.

На 7,8 и 9-ти юни спектакълът „Орфей и Евридика“ ще участва в голям международен фестивал, който ще се състои в Хасково. Той ще бъде журиран от международно 20-членно жури и ще се провежда паралелно в три зали.

Десислава Стоянова