Система за отглеждане на канабис, крадени икони и картини откриха полицаи в домове в Самоков

Модерна апаратура за отглеждане на марихуана, скъпи картини, икони, скимиращи устройства за банкомати, компютри и други системи са разкрити в частен дом в Самоков от самоковските криминалисти.
Престъпната група е била разбита преди дни, но подробностите около акцията все още не са ясни. Известно е, че при акцията са задържани двама мъже от Самоков.
Събрат се още доказателства за участие в престъпната група и на други лица. При извършените претърсвания и изземвания в жилища са събрани доказателства за участие на двама в организирана престъпна група.
Сигнал за забелязаните незаконни приспособления са получен в полицията преди дни.
Все още не е ясно дали скимиращите устройства са били залепени над екраните на слота за картите в града или са използвани за нелегално събиране на банкови данни в други населени места извън община Самоков.
Прокуратурата, служители от ГДБОП, съдия-следовател и полицейски служители ще извършат действия по разследването на участниците в организираната престъпна група за производството и експлоатацията на скимиращото устройство.
Съседите на двамата мъже не са предполагали какво се случва в домовете им. Впечатление правели само влизащите луксозни коли. Докато разследването продължава, един от задържаните остава в ареста. При акцията са иззети всички вещи.
От пресцентъра на МВР заявяват: Беше извършена полицейска операция. В един от претърсените домове има открити множество различни вещи. Има задържани лица, включително и обитателя на къщата в гр. Самоков. Тъй като продължава изясняването на обстоятелствата около всички тези вещи, които са намерени , какъв произход имат, до каква степен са предмет на кражби от къде са, ще документираме официално цялото престъпление. Иззети са множеството вещи и в момента се установява дали са предмет на кражба и от къде са“. След монтирането на скимера са необходими само 30 секунди, за да бъдат нерегламентирано снети данните на всеки потребител. С придобитите вече данни на титуляра, престъпниците изготвят фалшиви платежни инструменти, фалшиви дебитни карти и теглят всички пари от картите.