Сесия на Благовец /Кукувден/

На Благовец, наричан още Кукувден, се проведе сесия на местния парламент. Празникът се нарича още кукувден, заради народните поверия, според които на този ден за пръв път кукат куковиците.

След проверка на кворума заседанието започна. Председателят на Общински съвет, Силвия Стойчева, се обърна към съветниците с думите: “Имаме необходимия кворум и можем да започнем работа, но преди това искам да честитя на всички днешния християнски празник, Благовещение, да си пожелаем да бъдем здрави и по-смирени в отношенията между нас” – пожела Силвия Стойчева при откриването на сесията.

Тя започна с предложенията за решения на Постоянната комисия по бюджет и финанси. Почти всички решения бяха взети с мнозинство и заседанието вървеше гладко. Нещата се влошиха, след като председателят Силвия Стойчева не разреши на репортер на в.”Вяра” да постави диктофон на председателската катедра. Заседанието бе прекъснато и продължи след пререкания.

“Днес гласувахме решения, които са против всички правила. 50 000лв. за охрана, а те отиват за друго… Тук сме да си говорим и да си взимаме решения. Фарс” – коментира Васил Зашкев по време на сесията”. “Г-н Зашкев, добре е да бъдем в противоречие по между си, но когато си в противоречие със себе си, не е добре” – отговори му председателят на Общински съвет, Силвия Стойчева.

Смях в залата предизвика и диалогът за бракуването на мицубиши пажеро, собственост  на Общинско лесничейство. Съветникът Валентин Милушев попита защо се бракува, след като е нов и не е използван, понеже не е бил годен. Той предложи колегите му да го подарят на клуба, на който той е председател – по мотокрос, за обслужване на пистите. “Вече не знам какво да кажа” – отговори председателят на Общински съвет Силвия Стойчева.

Кметът Георгиев уточни, че автомобилът е използван първите четири години, но поддръжката е много скъпа. Затова се бракувал.

“Предложението на г-н Милушев е в очеваден конфликт на интереси и няма да го подложа на гласуване” – каза Силвия Стойчева.