Регистрацията приключи, утре е жребият

Днес следобяд, според инструкциите на ЦИК, Общинската избирателна комисия приключи регистрацията на участниците в изборите. На страницата на Централната избирателна комисия се припомня ежесекундно колко време остава до изборите. Часовничето цъка и днес отброяваше 32 дена до вота. Последните приготовления започват и кампаниите ще стартират след часове. Националните медии предупредиха, че в последните минути се очакват изненади сред вече регистрираните. Листите в Самоков са над 20. Кандидатите за градончалник официално ще бъдат обявени до дни, скоро ще стартира надпреварата на политическите сили и субекти, които ще се борят за народното доверие.

Утре в четири часа в залата на общинските съветници ще се тегли жребият. На 23 септември от 14.00 часа ще се проведе публично теглене на жребий за определяне на реда за представяне на кандидатите на партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, в различните форми на предизборна кампания по БНТ и БНР – клипове и диспути в изборите за общински съветници и за кметове на 25 октомври, съобщават от  ЦИК.

Данните на ЦИК припомнят, че преди четири години за кметския стол имаше 15 кандидати. На първия тур Сичанов получи 6 219 гласа, а Вл. Георгиев – 5 260. На втория тур Сичанов получи 8 952 гласа, Георгиев спечели с 9 201 гласа. В Общински съвет влязоха седем гербери и седем червени, двама от “Бъдеще за Самоков”, двама лидери, двама от БСД, четирима от ДПС и петима “Самоковци за Самоков”.