Полицейските рокади продължават. В навечерието на изборите се менкат шефове на рпу-та

Нов началник от София сяда на шефския стол във Второ РУ Перник, заема мястото, освободено от шефа на полицията в Самоков В. Попов, който пък измести досегашния Филип Благоев.

Главен инспектор Йордан Данов е новият началник на Второ РУ. Той е временно преназначен със заповед на вътрешния министър Атанас Илков. Днес гл. инспектор Данов бе представен пред състава от старши комисар Милчо Милчов – директор на ОДМВР – Перник
Йордан Данов е роден през 1987 г., в гр. София. Завършил е Академията на МВР факултет „Полиция“ през 2010 г. Същата година е назначен на длъжност “Разузнавач“ в Трето РУ при СДВР. Целият му трудов стаж до момента е преминал в Криминална и Икономическа полиция. Последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в СДВР, Трето и Шесто РУ в столицата. През 2015 г. е назначен като началник на група към отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ при СДВР, а през 2020 г. е преназначен като началник на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Шесто РУ – СДВР.

Преди да бъде назначен за началник на Второ РУ при ОДМВР – Перник е бил в отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ при СДВР.


Досегашният началник на районното управление главен инспектор Васил Попов беше преназначен обратно като началник на РУ- Самоков.