Пак удължиха договорите на къщичките с една година. Къщичките: „От нас в хазната на Общината годишно влиза милион

 

Овластените на Самоков ще подпишат документ с къщичките в Боровец, с който ще им разрешат дейност още една година. Тази практика е ежегодна и не е изненеда за никого. Засега 35 наематели на временни търговски обекти, които се намират на общинска терени в курорта ще имат анекси за продължаване на договорите. Според проекторешението на Постоянните комисии в ОбС – Самоков спрямо наемателите и ползвателите на терени за разполагане на временни търговски обекти в Боровец, които не са изпълнили  условията и не са сключили анекс с Община Самоков трябва да бъдат издадени и връчени заповеди за изземване на терените по чл. 65 от ЗОС и процедура по ЗУТ за премахване на съществуващите временни обекти.

Според предложението на съветниците и администрацията на основание чл. 60, ал. 1 от АПК, във връзка с необходимостта да бъдат защитени важни обществени интереси на Община Самоков, както и да се предотврати настъпването на значителна, трудно поправима вреда, поради неизпълнението на настоящето решение, или закъснението на изпълнението му, ОбС-Самоков допуска предварително изпълнение на решението си. Във връзка с допускането на предварително изпълнение, ОбС-Самоков нарежда да бъдат задържани внесените по депозитната сметка на Община Самоков през 2012 г. парични гаранции от наемателите, представляващи суми равни на 6-месечни наема до изтичането на срока на новите анекси. Наемателите, с които ще бъдат сключвани анекси трябва да са подали молби с искане за продължаване на договорите най-късно в срок до 30.04.2016 г. вкл. Молбите е необходимо да се завеждат на деловодството на Общинска администрация-Самоков при условие, че молителите са заплатили всички дължими наеми за целия вече изтекъл срок на договора/т.е. до 30.04.2016 г./. ОбС Самоков възложи на кмета на Общината да сключи анексите с молителите най-късно до 31.05.2016 г.

Наематилите на къщички в Боровец отдавна са свикнали с подобни анекси. Както е известно, къщичките са построени благодарение на някогашния кмет Китов. По план са били около 70. Според коментар на Китов преди 5-6 години договорите с къщичките се продължават автоматично.

“За една година от нас в хазната на Общината влиза около милион. А на сесията някой нарекъл къщичките ни “клозети”. Така ни казаха, че са чули, не знаем дали е вярно, но ако е вярно, е интересно кой го е казал и защо ни обижда” – коментираха след заседанието наематели от Боровец.