Пак наркотици в Самоков и боеприпаси

Около 10.20 часа на 4 ноември служители на Районното управление спрели за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от самоковеца А.Щ. 27- годишният водач бил тестван за употреба на алкохол, както и на наркотични и упойващи вещества. Уредите отчели, че освен с 1.92 промила алкохол, А.Щ. шофира и след употреба на амфетамин и метамфетамин. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е  започнато бързо производство за извършени престъпления по чл. 343Б, ал.1 и ал.3 от НК.

************************************************************************************************************

Криминално проявен и осъждан мъж е задържан от самоковските полицаи за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси

На 3 ноември, в хода на полицейска операция, криминалисти от РУ- Самоков предприели претърсване на честен адрес в село Драгушиново. Намерени и иззети са карабина със заличен номер, както и пет боеприпаса. 43- годишният криминално проявен и осъждан обитател на адреса е задържан за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство, под наблюдението на Районна прокуратура.

 ************************************************************************************************************

Четирима криминално проявени и осъждани самоковци попаднаха в ареста за оказана съпротива на полицейските служители.

Около 23.40 часа на 2 ноември в РУ- Самоков се получил сигнал за микробус, превозващ незаконно добита дървесина от с. Злокучене към Самоков. Незабавно на място е изпратен автопатрул, който засякъл въпросния микробус и му подал звуков и светлинен сигнал за спиране. Водачът не се подчинил на дадените му разпореждания и продължил движението си към една от махалите на града. След кратко преследване, в което се включили и допълнителни патрули на районното управление, бусът бил спрян. По време на задържането му водачът оказал съпротива, което наложило използването на белезници за довеждането му в управлението. Освен него за срок до 24 часа са задържани още трима криминално проявени жители на махалата, за проявено от тях агресивно поведение и опит да попречат на полицейските служители да изпълнят служебните си задължения. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 269, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура.

 ************************************************************************************************************

27- годишен самоковец е наказан за дребно хулиганство

На 4 ноември в РУ- Самоков била регистрирана преписка по реда на Указа за борба с дребното хулиганство срещу А.Щ. от същия град за извършена от него непристойна проява, нарушаваща обществения ред, а именно- стрелба с газов пистолет на публично място. С решение на Районен съд- Самоков 27- годишният извършител е признат за виновен и му е наложена глоба в размер на 500 лева.