Открит урок по родолюбие в ДГ „Зорница”

 

Учители поканиха на урока свои колеги от Самоков и директори на градини

IMG_1367[1]

По повод 139 години от Освобождението на България от турско робство в Детска градина “Зорница” – Самоков бе проведен открит урок. Учителките на Подготвителна група Светослава Низамова и Мариана Велинова поканиха на урока всички свои колеги от Самоков, директорите на Детските градини в града и експертите от ресор “Образование” в Община –IMG_1354[1] Самоков. На открития урок присъстваха и учителките от ОУ “Кирил и Методий” Околска и Войникова, който ще поемат децата от Подготвителната група наесен, когата ще станат първолаци.

Прзентацията, която бяха подготвили учителките Низамова и Велинова, представи редица важни събития и личности, свързани с Освобождението на България. Децата разказаха за Васил Левски, за Райна Княгиня, за Априлското въстание, за Шипка. Последва викторина, с чийто отговори на въпроси децата от “Зорница” се справиха, отговориха вярно и получиха индивидуални нагрIMG_1353[1]IMG_1360[1]ади – кегли, топки и фулмастри.

Топката спечели Иван Алексов, а кеглите – Рая Кабова.

На финала на открития урок всички по групи редиха пъзели със символи на България – картата на страната ни, Шипка, герба на България и други. Гостите бяха поздравени с песен и послание, подредено от децата: “Честит Трети март”.

“Адмирирам усилията на колегите си и стремежът им да ползват иновативни технолии в образователно-възпитателния процес. Впечатлени сме от мултимедийната презентация и знанията на децата. Със сигурност това са бъдещите първолаци – отличници” – сподели пред медиите директорът на Детска градина “Зорница” Евелина Големинова.