Общински съветници от ГЕРБ и депутатът Валентин Милушев се срещнаха с жители на Ковачевци

Кметът на село Ковачевци, Никола Хайверов, депутатът Валентин Милушев и съветници от ГЕРБ снощи проведоха среща с жители на селото.

Бяха обсъдени важни въпроси. Срещата бе водена от кмета на селото и Валентин Милушев. В срещата взеха участие съветниците Венетка Попова, Светлана Атанасова, Ива Дамянова, Александър Кроснев, Васил Благоев. Бяха дискутирани теми, свързани с дейността на Агенция „Пътна инфраструктура“ . Стана ясно, че ( АПИ) ще извърши основен ремонт на главния път ,минаващ през селото, част от Републиканската пътна мрежа.

Ще бъде подменен целия главен водопровод, минаващ през селото. Това ще бъде изцяло ангажимент на Община Самоков и е заложено в бюджет 2024 – поясниха на срещата в Ковачевци.

В проекта за ремонт на главния път са заложени 5 пешеходни пътеки. Беше предложено от жител на с.Ковачевци, да се обърне внимание на тротоарите, ако е възможно те също да бъдат реновирани и разширени, за да бъдат използвани.

Стана дума и за необходимостта от видеонаблюдение и видеоконтрол над скоростта на превозните средства, преминаващи през селото. Изграждането им също е заложено в проект на Община Самоков. При възможност ще има и легнали полицаи.

Поставен беше и въпросът за тока.

Общинските съветници бяха запознати и с проблема с транспорта и липсата на достатъчно преминаващи автобуси за връзка с околните села, до София и Самоков. Бе казано, че ще се търсят начини за редовен транспорт по линия Самоков-София- Самоков 2 пъти на ден.

Посочи се необходимостта от възстановяване на спортната площадка, както и осъществяване проекта за спортен комплекс в селото, изцяло с частни инвестиции в близко бъдеще.

Поставен беше въпросът за контрол над собствениците на кучета, които не ги кастрират, за сградата на училището, за възможностите за ремонт на пътя до параклис „Св.Св. Петър и Павел“, за местата за законно сметище, както и цялостното поддържане на чистота в и около селото.

„Тези, както и останалите, заложени от мен след общото ни събрание, въпроси, станаха достояние на общинарите. Най-сърдечно благодаря за обещаната и реализирана среща на народния представител г-н Валентин Милушев. Искрени благодарности към общинските съветници, които обещаха и реализираха тази среща. Искрени благодарности към всички жители на с.Ковачевци, присъствали и участвали в дискусията. Надявам се, че заедно ще постигнем много и ще осъществим всичко пропуснато за благото на село Ковачевци“ – сподели кметът на Ковачевци Никола Хайверов.