Нови правила за търговците в Самоков

По доклдна на кмета с решение на Общински съвет на последната му сесия през юли месец бе взето решение за измененение на Наредба № 3 за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на община Самоков. .Чл.5, ал.2 се отменя, а чл.6, ал.2 се изменя.

Било: „В 14-дневен срок от постъпване на уведомлението длъжностно лице, упълномощено от кмета го вписва в информационен масив по чл. 3, т. 1, като един екземпляр се връща на търговеца по служебен път. „

Става: „При съответствие на заявеното с установеното в 14-дневен срок от постъпване на уведомлението длъжностно лице, упълномощено от кмета го вписва в информационен масив по чл. 3, т. 1, като един екземпляр се връща на търговеца по служебен път.”

.Чл.6, ал.3 се изменя, досега „В случай на констатирани непълноти в уведомлението, длъжностното лице писмено уведомява търговеца /лицето/ и определя 14-дневен срок за отстраняването им.”

Става: „При констатирани непълноти в уведомлението, длъжностно лице упълномощено от кмета в 1 /едномесечен/ срок, извършва проверка и осигурява служебно за нуждите на производството необходимата информация и/или документи от съответния орган.”

З.Въвежда се нова ал. 4 в чл.6: „След изтичане на 1 /едномесечния срок/ в случаите на ал. /3/ при неотстраняване на липсващите данни в подаденото уведомление срока за вписване тече до отстраняването им от заявителя.” Чл.23, ал.1, т. 1 се отменя.