Сестри Аджови на 6-ти септември посрещнаха гости и с песни отпразнуваха рождения си ден

„Преди десет години изпяхме песен за Самоков, но в родния си град не сме я пели“ – казват с тъга Вяра и Надежда Аджови

Сестри Аджови посрещнаха вчера рождения си ден сред своите близки. Тържеството, разбира се, бе изпълненено, не само с много усмивки, но и с много песни. Чаровните певици изпълниха любими шлагери като „Канят ме, мамо“ и много други. Родените през 1947г. в Самоков сестри Аджови, си спомнят за романтиката на залезите, по време на които от Ридо, близо до къщата им, се носела мелодията на кавал. „Овчар свиреше на овцете си, разхождаше се из гората и свиреше“ – спомнят си сестри Аджови. „Ние сме от самоковски род, обичаме родния си град, обичаме самоковци, но управниците не ни уважават. Пеем в цяла България. Не сме пели в Самоков даже песента ни, посветена на него. Би трябвало да направим концерт в Самоков, безплатен за всички, които ни обичат“ – споделят сестри Аджови.

От месец октомври почва есенното им турне из България. Репетициите са всеки ден, певиците ръководят и група за стари градски песни в Дом за културата „Искър“ в София.

„Ако пак се родим и пак имаме талант, пак ще станем певици. Песента е нашият живот. Пожелаваме си здраве, успехи и Господ да ни помага още много да пеем“ – казаха пред сайта „Самоков инфо“ сестри Аджови.