Навални е в критично състояние

Руският опозиционер Навални повече от две седмици е в гладна стачка. Вчера той е бил преместен в лазарета на колонията Покров , където изтърпява накакзание за неизвестно какво.
Лекуващият му лекар Алексей Ерлих е получил биохимичния анализ на кръвта му и казва, че Навални е в критично състояние и сърцето му може да спре всеки момент, налице е започнало тежко увреждане на органите – бъбреци, черен дроб..
Загубата на чувствителност в крайниците и постоянни болки в гръбнака може да се дължи на предишното отравяне с новичок, както и на ново такова. Освен това той е постоянна температура и кашлица. Отказват му лекарска помощ от независими специалисти. Заплашили са го, че ще започнат да го хранят принудително.
Знаете ли как става това? „Последният съветски заключений“, загинал по време на голодовка Анатолий Марченко го е описал съвестно в книгите си. Връзват те в усмирителна риза, пробиват ти носоглътката, вкарват през нея маркуч и с фуния ти наливат течна храна.
Интелектуалци от цял свят подписаха писмо до Путин с настояване да му бъде осигурена помощ и грижа от независими медицински лица.
Симона Богданова