Къмпинг в Говедарци за автокаравани. „Къде ще отиват отпадните води?“ – питат се местните

Постъпило е заявление от Стоян Бързанов за разрешаване на изработване на проект за Подробен устройствен план за застрояване на имот в местността „Грековица“ в село Говедарци. Представено е и писмо от Регионална инспекция по околна среда и води, както и положително становище от Обществения съвет. На основание тези документи и докладната на кмета на Самоков Владимир Георгиев съетниците взеха решение на сесията си през месец февруари да се одобри представеното задание за изработване на ПУП, за да се обособи рекреационна устройствена зона.

Според решението  Общински съвет – Самоков допуска изработването на ПУП – план за застрояване за ПИ в местността „Грековица” за рекреационна устройствена зона за курортни дейност със следните показатели: плътност на застрояване – до 30 % , коефициент на интензивност – до 1.2, минимална озеленена площ – 50 %, височина на застрояване – до 10.0 м /3 ет./ за изграждане на „Къмпинг”.

В заявлението си Бълзанов посочва, че има намерение на направи къмпинг за автокаравани с капацитет на обитаване до 20 човека в десет каравани. За отпадните води Бълзанов щял да изгради изгребна яма, която щяла да се почиства периодично.