Кола блъсна велосипедист в Самоков

В неделя около 10 часа на главната улица, водеща към Голямата чешма и центъра на Самоков стана тежък пътен инцидент. Според местни велосипедист е излязъл на главното шосе от странична уличка, без да се огледа. Кола, движеща се в посока центъра на Самоков го е блъснала и велосипедистът е пострадал тежко. Излизането на уличното платно на колелото е предизвикало хаос в двжението. Още две коли спрели в близост до инцидента. „На човека с колелото течеше отвсякъде кръв, беше ужасно. Казаха ми, че шофьорът на колата е карал много бързо. Това се доказва и от спирачния път, вижте колко е дълъг“ – сподели пред сайта „Самоков инфо“ продавачка от Самоков. От КАТ бяха отцепили участъка и се води разследване висока ли е била скоростта на колата и доколко е било възможно да се предотврати удара във  велосипедиста.

Според неофициални източници шофьорът е на около 30 години и е пожарникар, а велосипедистът на 81. Вследствие удара той е в кома с черепно-мозъчна травма и счупен таз. Оказва му се лекарска помощ в София, от Самоков е транспортиран със специализирана линейка.

В социалните мрежи има десетки коментари по случая и се настоява шофьорите в Самоков да карат с по-ниска скорост и да спазват Закона за движение по пътищата. Това е пореден пътен инцидент в центъра на Самоков, въпреки засиленото полицейско присъствие.

 

100_5900