Кметовете на Самоков и Ковечавци и шефката на пощата помогнаха на пенсионери

Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов реагира мигновено на сигнал от кмета на село Ковачевци Никола Хайверов и се реши адекватно възникнал проблем.

Той бе свързан с получаването на пенсии на живеещи в село Ковачевци. През този месец, пощенската станция в селото не успя да отвори на 07.02., поради авария в електрозахранването на сградата.

За да се реши проблемът, бе направена необходимата координация между кметство Ковачевци, Пощенска станция – Самоков и Община Самоков, благодарание на която жители на селото, които са без собствен превоз, успяха да получат пенсиите си.

За тях беше организиран извънреден, безплатен транспорт до пощенската станция на съседно село, където бяха предвидени пари за изплащане на пенсиите им и после върнати в с.Ковачевци.

„От името на тези жители изказвам огромна благодарност към кмета на община Самоков за уредения, безплатен транспорт и на директорката на Пощенска станция – Самоков“ – сподели Никола Хайверов – кмет на село Ковачевци.

„Това се случва за пръв път в историята на Самоков и Ковечевци – да се реагира толкова бързо от представители на местната власт. Селото ни дълги години беше забравено, на вече се съживява“ – коментират благодарни за бързата реакция