Катастрофа при Говедарци затвори за часове пътя вчера. Висока скорост причина за челен удар

Две деца са в „Пирогов“ след катастрофа на пътя Самоков- Говедарци. Ударили са се две коли, в едната е пътувала жена с две деца, в другата кола били петима младежи и бременна жена. Инцидентът, който стана вчера по обяд в местността „Гюргьова чешма“, затвори затвори за 2 часа пътя.
Пред полицаите, свидетели разказали, че колата, която пътувала от Говедарци, се движила с висока скорост и след ляв завой, излизайки на прав участък, необяснимо тръгнала вляво, удряйки се в насрещната кола. Състоянието на смачкания автомобил потвърждава версията, че става въпрос за инцидент заради превишена скорост на заснежен път.
Изпратените на място полицейски служители установили, че при разминаване странично са се ударили два леки автомобила- „Сузуки“ и „Ауди“. Пострадали са водачката на единия автомобил и пътуващите с нея два деца, които са транспортирани в “Пирогов“. В другата кола са пътували петима младежи, сред които и бременна жена, която за късмет се отървала само с уплахата. Групата младежи, планирали да посрещнат Нова година в село Говедарци, но инцидентът помрачил празника.
На местопроизшествието е извършен оглед. Подробности за причините, довели до инцидента, са в процес на установяване.