Кандидат-съветник се прояви като хулиган

Още един снет имунитет е поискал главният прокурор Сотир Цацаров от Централната избирателна комисия. Искането е кандидатът за общински съветник в Плевен Борислав Георгиев да бъде задържан за хулигатство.

 

На 3.10.2015 г. било организирано събиране на симпатизанти на ФК “Левски“ за откриване на фен клуб в град Плевен. След приключване на мероприятието, част от феновете посетили заведение в гарада, стопанисвано от Борислав Георгиев, където употребили алкохол. Малко след полунощ на 3-ти срещу 4-ти А. Христов, М. Хиндлиян, М. Пеков, И. Георгиев, Н. Данчев и Борислав Георгиев и други се отправили към друго заведение – клуб „Модерно“.

Започнал спор с управителя на клуба, който не ги допуснал, тъй като при предходни подобни събирания феновете извършвали неправомерни действия. Феновете нанасли множество удари по лицето и тялото на управителя на клуба, счупили вратите на клубa и столовете, замеряли с бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека.

Кандидат-съветникът ударил с юмрук по лицето на управителя на заведението. На място пристигнали полицейски сили на ОД МВР Плевен, които въпреки оказаната съпротива срещу тях от футболните фенове, успели да възстановят обществения ред.

В хода на разследването е установено, че единият от извършителите на хулиганските действия – Борислав Георгиев е кандидат за общински съветник в Плевен. Както писа сайтът ни преди седмица Главният прокурор свали имунинтета на човека на Сали в листата за съветници Пиже – Трайчо Василев, който е един от главните организатори на схемата с циганското енерго. Както съобщиха националните медии цигатското енерго товари сметките за ток на самоковци. Аколо 1 500 човека са закачени по официални данни на ЧЕЗ към жиците на хората от града. Темата бе разисквана и разследвана от журналисти от нова телевизия. Местната власт и сега не взима отношение по темата по предполагаеми причини. Тя не елицеприятна, особено по време на избори.

Припомняме, че Пиже също налетя по хулигански, но на журналисти от Нова, които му искали интервю по други теми. В побоя е замесен и синът му.