Започна ремонт на лекоатлетическите съоръжения

Поставено е началото на един дългоочакван проект – модернизация и ремонт на съществуващ лекоатлетически стадион и съоръжения за лекоатлетически дисциплини на стадион “Искър”.

Символична първа копка направи кметът инж. Ангел Джоргов, зам.-кметът по строителство инж. Петър Костов и управителят на фирмата изпълнител ,, Арете Строй“ ЕООД.

,, С голямо вълнение започнахме този проект, като се надяваме това да бъде първата стъпка към цялостно модернизиране и реновиране на стадиона като спортно съоръжение. Спортът ни е дал много и затова ние сме длъжни да дадем на спорта“ – каза кметът инж. Джоргов.

Проектът предвижда цялостна реновация на пистата и прилежащата инфраструктура, която в момента е в лошо състояние и не може да се използва за тренировки или състезания.

Строително-ремонтните дейности включват изграждане на нова отводнителна и дренажна система, подмяна на съществуващата настилка. Ще бъдат изградени съоръжения за дълъг и троен скок, висок скок, овчарски скок и ще се обнови оградата между трибуните и пистата.

Особено развълнувани бяха треньорите и децата на клуба по лека атлетика ,, Рилски атлет“, които след реализирането на предвидените дейности ще могат да се радват на модерна тренировъчна база, отговаряща на стандартите на IAAF (Международна асоциация на лекоатлетическите федерации).

Водосвет за здраве отслужи архиерейският наместник отец Михаил Колев, който богослови начинанието.

Фирмата- изпълнител се ангажира с изграждането на модерно спорно съоръжение с качествено изпълнение и в срок.