Д-р Красимира Ковачка в Деня на здравеопазването: “Топлите думи и “Докторе, благодаря!” осмислят нашите безсънни нощни дежурства”

IMG_1492[1]Лекари и медицински персонал от МБАЛ-Самоков празнуваха заедно в хотел „Самоков“ – Боровец

IMG_1497[1]

Професионалният празник на лекарите и работещите в сферата на здравеопазването събра в Боровец точно на седми април вечерта 150 служители на МБАЛ – Самоков. Те бяха обслужени професионално от работещите в ресторанта на хотел “Самоков” , а за музикалните ритми се погрижи диджей Здравко Мангалджиев. Белите престилки бяха заменени от празнични тоалети. Лицата на всички грееха с усмивки и позитивно настроение. Всички, работещи в болницата, бяха настанени по отделения. Имаше медици и от Спешна помощ – Самоков.

Организацията на празника бе на перфектно ниво и в съботния ден в социалните мрежи имаше множество споделени спомени от хубавата празнична вечер. Главната сестра, Ангелина Гаврилова, която е с визията и излъчване на манекенка, посрещаше на входа на ресторанта колегите си и им помагаше да се ориентират за местата си. Всички бяха лично поздравени от д-р Ковачка, управител на МБАЛ-Самоков. Д-р Ковачка бе с тъмна, елегантна рокля и светло сако. До нея беше и д-р Светла Скелина, която ръководеше болницата, докато д-р Ковачка бе депутат. Д-р Скелина също бе избрала за празника тъмна пола и сако в свеж, пролетен десен. Първото празнично хоро поведе Силвия Павлова – специалист “Маркетинг” заедно с главната сестра Ангелина Гаврилова и счетоводителката Галина Попова.

“Много сме доволни от този празник. Всичко е чудесно. Има много настроение и позитивни емоции. От десет години не сме празнували заедно, днес, на седми април се върна стара, прекрасна традиция” – споделиха медици пред „Самоков инфо“.

Джипитата също празнуваха, но по екипи – някои в Самоков, други в София. На празника дежурна от общопрактикуващите лекари би д-р Трендафилова.

Д-р Красимира Ковачка взе думата за прочувствено приветствие, прIMG_1489[1]еди което представи гостите – Силвия Стойчева – председател на Общински съвет и новоизбраните депутати Валентин Милушев от ГЕРБ и Радослав Стойчев от БСП.

Д-р Красимира Ковачка в словото си сподели планове, надежди и емоции, свързани с миналото и бъдещето на болницата. “Уважаеми колеги и медицински сестри, благодаря ви за подкрепата. Най-искрено ви поздравявам с професионалния празник. Убедена съм, че бъдещето на нашата професия ще е по-добро. На този ден отправяме благодарност, както и личната, огромна признателност към лекарите с пожелание да бъдем хора с главна буква, съпричастни към страданието, болката и страха на пациентите. Ние служим на нашите пациенти и нека и за в бъдеще оправдаем доверието и надеждите им. Всички ние се докосваме до благодарността на пациентите ни, получили адекватна медицинска помощ. Ние нямаме право на грешки.

Топлите думи “Докторе, благодаря!”осмислят безсънните ни нощни дежурства. Историята на здравеопазването в Самоков ще бъде описана в книга. Историята му е започнала в далечното минало, когато е открито първото здравно лечебно заведение в Самоков. Оттогава много медицински специалисти, сестри и фелдшери са отдали живота и енергията си за пациентите. Всички достойни медици, работили през годините в болницата, ще бъдат споменати в книгата.

И пред тях е имало предизвикателства, както сега има пред нас. Страдаме за кадри и се обръщам към вас с молба да бъдем отворени за младите колеги. Благодаря на Община Самоков за приетата Програма за обучение на медицински специалисти. Тази програма работи и ние трябва да я разширим, да запазим болницата и да развием здравеопазването. Благодаря ви от сърце и нека сме заедно в борбата за здравето и човешкия живот” – бяха част от думите на д-р Красимира Ковачка.

 

Поздравителен адрес от д-р Стойчо Гълъбов – завеждащ “Хирургично отделение” в МБАЛ – Самоков 

Д-р Гълъбов работи като хирург вече 39 години  IMG_1483[1]

Поздравявам всички работещи в МБАЛ-Самоков и специално колегите от “Хирургично отделение”. Ние, лекарите, сме посветили съдбата и живота си на своите пациенти. Всеки смята, че неговата специалност е най-отговорна.Според мен хирургията е водеща специалност в общинската болница в Самоков. Отделението ни е балансирано кадрово, показва дълги години професионализъм и ниво, което е необходимо на града и на хората.

На себе си и на колегите си пожелавам здраве и сили, за да се борят и за в бъдеще за живота на пациентите.

Десислава Стоянова