“Демонизират близките на Емилия Ковачева”

Снощи в “Господари на ефира” бе излъчен репортаж за близките на Емилия Ковачева. Двете й деца и родителите й са обиждани и атакувани.

Всъщност “Нова телевизия” се оказа единствената, която успя да покаже случилото се от друг ъгъл и да напомни, че хуманното отношение е важна ценност. Която за жалост е много далече от ценностната система на българина. Цялата история на случилото се го доказа. Драмата в болницата бе преекспонирана от медиите, цял месец бе водеща новина в емисиите, сякаш тя бе от решаващо значение за ставащото в България. Все пак имаше и хора, които казваха “Горките й деца и родители, как ли се чувстват, като гледат новините”…

Никой не отрича, че отговорността трябва да се понесе от виновните, когато се докаже, че са виновни. Но превръщането на драмата във водеща новина, показа и истинското лице на голяма част от медиите. Настървението срещу момичетата на Емилия е недопустимо, те нямат нищо общо със ситуацията. Но има общо с културата на нашенеца – озлобен, изтормозен от мизерията, от несигурността, от пошлостта около всички нас и демагогията на хората, които имат власт и я ползват само за себе си. Има общо с домораслите ни политици и шефове на институции, за които човещината нищо не означава.

Десислава Стоянова