Две катастрофи с жертви

Две шокиращи трагедии на пътя станаха вчера Самоков. На шосето между Самоков и Боровец в района на прословутия „Катерички мост“ стана тежка катастрофа между две коли. Сигналът е подаден в 11,43. Единият водач, по първоначални данни от София, е загинал на място.

Другата пътна трагедия стана на пътя между София и Горни Окол. На тел. 112 в 8,44 часа във вторник е подаден сигнал за самокатастрофирал автомобил. Водачът според запознати е от ромски произход и е превозвал в голф с пернишка регистрация  незаконни букови дърва. Пътят рано сутринта е бил хлъзгав и возилото е излязло от пътното платно и се е ударило челно в крайпътно дърво – предполагат запознати. От удара дървата в колата ударили пътничката до шофьора и тя е починала на място. Шофьорът е откаран в болница, по-късно из Самоков се чу, че и той е починал.

От пресцентъра на МВР съобщиха за читателите на сайта „Самоков инфо“, че и за двата случая са образувани досъдебни производства и според правилата до три месеца трябва да се установят причините за катастрофите.