Готови за Световното в Корея

Момичетата от клуба по аеробика в Самоков отново спечелиха много медали от Държавното първенство по спортна аеробика. То се проведе през уикенда в хотел „Самоков“ – Боровец.

„Готови за Световното в Корея“ – така публиката коментира изпълненията им. Имаше и много аплаузи за красивите момичета и перфектните им съчетания. Към отличните оценки се присъедини и известната спортистка Йорданка Благоева, която в момента е председател на Федерацията по спортна аеробика. „Не стига залата да побере децата, шампиони! Благодаря на клубовете от цялата страна, прекрасни сте, все така всеотдайни!“ – добави развълнувано Благоева.

„Те са невероятни деца. Просто шампиони. Благодаря на треньорите, поздравявам децата за труда им. Пожелавам им нови успехи и медали от Световното“ – сподели Ангелина Гаврилова – майка на Анита и Лина.

В събота бяха квалификациите, в неделя – финалите.

При момичета на 9-11 години Никол Драганова спечели бронзов медал. Тройката в същата възрастова група в състав Румен Янакиев, Никол Драганова и Иванина Вукадинова са на трето място.

При момичета 12-14 години Стела Ангелова спечели бронзов медал.

Лидия Ангелова стигна до шеста позиция.

Тройката Стела Ангелова, Дамла Арабаджи и Борислава Иванова стана държавен шампион и ще представя страната ни Международния турнир за подрастващи в края на тази седмица, отново в Боровец, заедно с групата в същата възрастова група в състав Стела, Дамла, Борислава, Лина и Джована.

Тройката 12-14 на Лина, Джована  Ангелкова и Лидия Ангелова заеха четвърта позиция.

Във възрастова група 15-17 години  Ангел Казаков е със златен медал за своето индивидуално представяне, а Анита Гаврилова и Синия-Мари Ангелова са съответно със сребро и бронз, като на финала бяха с равен резултат.

При двойките във възрастова група 15-17 г. Анита и Ангел спечелиха златен медал и заминават за Световното в Южна Корея. При тройките заедно със Синтия – Мари Ангелова също спечелиха златен медал. Среброто отиде при тройката с участието на Светлина Велинова от нашия клуб, която се състезава заедно с две момичета от Пловдив.

Другата тройка на спортен клуб – Самоков в състав Весела Вукова, Камелия Петрова и Дона Живкова е на четвърто място.

Квота за Световното първенство спечели групата в категория 15-17г. Анита Гаврилова, Синтия – Мари Ангелова, Ангел Казаков, Симона Благоева и Дарина Пашова от АМД – Пловдив.

Във вързастта 18+ Надя Паунова завоюва сребърен медал.

Анита на Световното ще се представи в три категории – двойки, тройки и група. Постиженията й са във всички категории, но може да се яви само в три.

 

 

Класиранията от този шампионат определят състава на България, който ще представи страната на Международния турнир за подрастващи в Боровец и на Световното състезание за мъже и жени в Корея през лятото. Всички, класирали се до шесто място ще участват в предстоящия Международен турнир в Боровец и на Световното в Южна Корея. От 10 състезатели в националния отбор на България, който ще представи страната на предстоящите големи подиуми на аеробиката, шест са от Самоков.