Главният прокурор: Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди и знам, че ще опитат да унищожат прокуратурата

„Не смятам, че съм извършил нещо, за което да ме разследват. Имам врагове, с работата си засегнах хора с милиарди, знам, че ще има реакция, знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити да бъде унищожена. Ще правя каквото трябва да се направи, да става каквото ще”, коментира още Гешев. Според него Спецпрокуратурата не е удобна на някои хора с много пари и те искат да компрометират тази институция.

Попитан за решението на Конституционния съд за това дали президентът и вицепрезидентът могат да бъдат разследвани, главният прокурор каза, че тези решения не се коментират, а изпълняват. „Стана ясно, че прокуратурата е спазила закона. Това решение отговаря на всички наши въпроси, дава възможност прокуратурата да си свърши работата. Прокуратурата е спазила законите и продължава да ги спазва”, каза Гешев.

Както стана ясно по-рано в петък голяма нарколаборатория в Ямбол е разбита при операция на прокуратурата и полицията. На 3 етажа в бившата сграда на „Топлофикация – Ямбол” е бил изграден пълен цикъл от отглеждане, обработка и пакетиране на марихуана. Открити са над 2000 конопени растения, над 1000 литра препарати, използвани за обработката им, както и над 20 кг готова за пласиране изсушена тревна маса – марихуана.

Задържан за 24 часа е 33-годишен мъж, живял в лабораторията, а друг се издирва. Други няколко лица се разследват, обясни обясни Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. На част от тях могат да бъдат повдигнат обвинения, след като приключат експертизите.

В профила си в Twitter Иван Гешев благодари на колегите си за добре свършената работа с думите: „Поздравления за работата на прокурорите и полицаите от Ямбол, както и на ГДНП, за разкриването на най-голямата нарколаборатория за марихуана у нас. Борбата с престъпниците, които тровят нашите деца, са важен приоритет в мандата ми като главен прокурор“.

Източник: Правен свят