Георги Хаджийски кани на представяне на книгата му „За нашето минало и нашата вечност“

Георги Хаджийски организира представяне на новата си книга „За нашето минало и нашата вечност“. То ще се проведе другата сряда в Библиотеката от 17.30 часа. Това е пета книга на Хаджийски и по думи на четящи е много стойностна, събрала философски есета, чиито теми кореспондират с творчеството на Ницше, с българската народопсихология, с фолклора и традициите.

„Днес, на 1. XI., ще си позвола да поканя любителите на литературата и философската проза от Самоков и разбира се – всички други, които биха искали да дойдат, на представянето на книгата „За нашето минало и нашата вечност. Есета“, на 6 ноември, сряда, от 17,30 часа в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ – Самоков.
Самото събитие беше планувано отдавна, но по стечение на обстоятелствата го отложихме – за след изборите. И безспорно изборите идват и заминават, а ние носим нашите същности навсякъде със себе си.
В тази книга, в която са събрани някои от текстовете, които съм писал и публикувал през последния четвърт век, съм показал и моето отншение към съвременния български книжовен език и писаното Слово – нещо, което е твърде ценно за мен, за да си позволявам неговото обезценяване под каквато и да е форма. Ето защо много бих искал да вярвам, че в книгата съм успял да се докосна до богатството и красотата му…“ – споделя авторът Георги Хаджийски.

Както е известно, Георги Хаджийски е краевед, писател, историк, досега беше кмет на село Драгушиново, в неделя е на балотаж с опонент, който го изпревари на 27-ми с един глас.