Бившите министри на реформаторите са на мушка

Реформаторският блок (РБ) отправи остра критика към служебния кабинет. Според Реформаторите кабинетът демонстрира „показан разстрел“ на множество министри от правителството „Борисов II“.
Бившият военен министър Николай Ненчев, който вече има повдигнато обвинение за ремонта на МиГ-овете, каза, че направената ревизия на управлението не е реална, а от БСП упражняват политически натиск.

Вчера стана ясно, че други 100 обществени поръчки, направени в мандата на Ненчев, отиват на прокурор.

Обединената десница дори заподозря евентуално бъдещо управление между червените и ГЕРБ

„С тревога наблюдаваме, че нашият основен опонент – БСП, пред очите на цялото общество започва реставрация на прокремълски проект, скрит зад гръмкото мото „Промяна!“ За нас обаче това е подмяна! През гражданската квота на столетницата начело на листите са поставени хора, участващи от години в антиевропейската пропаганда на Москва“, това се казва в декларация на Реформаторския блок. „И ние питаме Корнелия Нинова – чии интереси ще представляват те в Народното събрание – българските или руските? И кой й посочи тези хора за предните редици на БСП?“, пише още в декларацията, която беше прочетена от Костадин Марков от СДС.
„Ние знаем, че Нинова няма да даде отговор на тези въпроси. Но ще продължаваме да питаме високо и настоятелно, за да ни чуят българските граждани! Защото БСП отвлича вниманието на хората от тихата реставрация на проруския си проект чрез гръмки социални обещания за пенсии и заплати“, се „чудят“ още реформаторите.

„Политическият съвет на РБ определя предстоящите парламентарни избори като решаващи за геостратегическия избор на България. За Реформаторския блок той винаги е бил евроатлантическият и ние ще го отстояваме с ясната убеденост, че този избор е гарант за нашата сигурност и демократични постижения.“

Ето и останалата част от декларацията:

„БСП е почти монополист в лявото политическо пространство на България и това прави процесите, които протичат в нея, изключително важни за обществото ни. Поради тази причина в РБ сме изключително притеснени от реставрацията в столетницата. Тя ни връща към годините, в които същата партия подчиняваше със сила българското общество на интересите на руския комунистически елит.
Реставрацията в БСП е риск за свободата и демокрацията в България. Тя поставя под съмнение всички постижения на българското общество през последните 25 години и заплашва да разруши националното съгласие за евроатлантическата принадлежност на България.

Призоваваме всички политически партии, участващи в предизборната кампания, да декларират, че на никаква цена няма да жертват българския национален интерес в полза на чужди държавни каузи. Да обещаят пред българските граждани, че няма да допуснат промяна на стратегическия път на България, избран със съгласие от всички политически сили след падането на комунистическия режим. Ако това съгласие е било проформа за БСП и те са работили като спяща клетка на руските интереси, нека да имат доблестта да го признаят, а не да се крият зад „граждански квоти“ от яркочервени журналисти, социолози и агенти на ДС!
Нека всички политически сили да заявим ясно какво предлагаме – Европа или Кремъл! А изборът ще бъде в ръцете на българските граждани. Така е честно!“