Актове за 20 000лв. съставиха служителите на Общинско лесничейство

 Инж. Владимир Малинов – шеф на лесничейството: „Хората ми работят отговорно и са на рискови постове на Ридо. Подготвям уведомително писмо до Районна прокуратура – Самоков“

На рискови места в самоковската местност „Ридо“ постовете на Общинско лесничейство – Самоков са установили множество нарушения и на бракониерите са съставени по надлежния ред актове. Те са на стойност 20 000лв. – съобщиха запознати.

„По законовия ред се обърнах към съдия – изпълнител, но подготвям официално писмо и до Районна прокуратура – Самоков“ – заяви пред сайта „Самоков инфо“ инж. Владимир Малинов – директор на Общинско лесничейство.

Добивана е основно суха маса, събирана е и паднала и е складирана в обект, който е разкрит от полицията и лесничеите. Според неофициална информация в този район действа основно група от 3-3 бракониери, наречени „Наборите“. Контрабандистите са отмъстили на служителите на реда, след като е бил разкрит склада им, и още на другия ден след акцията са повалили 15 бора и са ги оставили на терена, като показно. Лесничеите са ги прибрали на склад. „Хората ми работят отговорно, очакваме институциите да си свършат работата“ – заяви инж. Малинов.