Язовирната стена е опасна, ще стане апокалипсис, за 40 минути Самоковско ще е под вода

20190514_114735

За рискове от заливане на Самоковско и част от София предупреди за пореден път инж. Хитров

Днес в Самоков за пореден път дойде инж. Ганчо Хитров, председател на Националния комитет за намаляване цената на водата и подобряване на водоснабдяването. Той заяви, че институциите – местна власт и Министерство на икономиката не предприемат нищо години наред за ремонт на язовирната стена. „Има опасност водата да залее Бели Искър, Самоков, селата в близост и част от София“ – предупреди за пореден път инж. Хитров.

Той сподели, че е потърсил за разговор и кмета, и временния шеф на ОбС Николай Николов, но отговор на писмата му няма. Пред медиите днес Хитров заяви, че иска на сесията през месец май да говори за пореден път пред местната власт. „Идват местни избори, нека местната власт предприеме необходимия ремонт“ – заяви инж. Хитров и предостави на сайта „Самоков инфо“ преписката с институциите.

Както пи20190514_115220сахме, в Самоковско, в Бели Искър бе създаден Инициативен комитет, който също организира кампания за ремонта, но вече осем години никой не реагира. Председател на белоискровския кометет е Ив. Терзийски. Днес той също взе участие в разяснителната среща по повод необходимостта от ремонт на язовирната сетна на „Бели Искър“20190514_115255.